Lyxigt! En riktig tiopoängare med en kladdig chokladbotten och ett segt täckte av den allra härligaste kolakrämen. Ljuvligt gott! Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Kolakaka
Ca 12 bitar
Botten
100 g smör
2 ägg
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
Fudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan i 18–22 min. Låt den kallna i formen.
4. Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till ca 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.