De här semmelbullarna är extra saftiga och goda. Äggen i degen gör bullarna mycket luftiga och oerhört saftiga! Ett topprecept som garanterat gör succé!
Gör en halv sats deg om du vill göra färre bullar. Frys annars in de bullar som blir över och njut av semlor snart igen.
[caption id="attachment_39942" align="" width="250"]Superläcker semmelfläta – klicka här för recept![/caption]
Lindas semlor
Ca 30 st50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjölPensling
1 äggFyllning200–300 g mandelmassa 3–4 msk mjölkca 5 dl vispgrädde Garnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.
6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.
7. Sätt på locken. Pudra över florsocker.
[caption id="attachment_39934" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39935" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_39936" align="" width="860"] 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_39937" align="" width="860"] 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_39938" align="" width="860"] 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption]
[caption id="attachment_39939" align="" width="860"] 6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.[/caption]
[caption id="attachment_39940" align="" width="860"] 7. Sätt på locken. Pudra över florsocker.[/caption]
Foto: Linda Andersson PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så …
I betalt samarbete med Toppits. Toppits® bakplåtspapper är glidfritt vilket gör att man kan kavla ut degen ovanpå pappret utan att pappret glider på bänken. Toppits plaatfolié, bakplåtspapper och fryspåsar. Läs mina smarta baktips här: KAVLA DEGEN PÅ TOPPITS® BAKPLÅTSPAPPER Toppits® bakplåtspapper gör bullbaket enkelt. Jag kavlar ut degen på Toppits® bakplåtspapper och det är …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.