Otroligt häftig semla i form av en baguette. Bullen är supersaftig och god. Skär en bit i precis den storlek du vill ha. Antingen en jättebit eller en smal remsa. Perfekt! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur mycket semla du vill äta. Semlans form kommer garanterat göra succé på fikabordet.
[caption id="attachment_39995" align="alignnone" width="215"]Baka ljuvligt goda hallonsemlor – klicka här för recept![/caption]
Semmelbaguette
1 st25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, mortlade
1 nypa salt
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
4–6 dl vetemjölFyllning
200 g mandelmassa
2–3 msk mjölk Garnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. 3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla längden med uppvispat ägg.
5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.
6. Skär av ett lock på baguetten.
7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.
[caption id="attachment_39997" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39998" align="alignnone" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_39999" align="alignnone" width="860"] 3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_40000" align="alignnone" width="860"] 4. Pensla längden med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_40001" align="alignnone" width="860"] 5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_40002" align="alignnone" width="860"] 6. Skär av ett lock på baguetten.[/caption]
[caption id="attachment_40003" align="alignnone" width="860"] 7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.[/caption]
[caption id="attachment_40004" align="alignnone" width="860"] 8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.[/caption]
Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Maräng-chokladmoussetårta Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält …
SMÖRDEGSSEMLOR Gör semlor av färdigköpt smördeg, sååååå himla gott och mycket enkelt att göra. Du slippa knåda deg och jäsa. Köp en färdig smördegsrulle (av valfritt märke) och baka de ljuvligaste semlorna. De är inte alls lika mäktiga och söta som vanliga semlor! Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.