Bloggar Lindas Bakskola Lindas semlor Lindas tårtor Okategoriserade

Semmelbaguette

17 röster
semmelbaguette3 semmelbaguette2 semmelbaguette4 Otroligt häftig semla i form av en baguette. Bullen är supersaftig och god. Skär en bit i precis den storlek du vill ha. Antingen en jättebit eller en smal remsa. Perfekt! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur mycket semla du vill äta. Semlans form kommer garanterat göra succé på fikabordet. [caption id="attachment_39995" align="alignnone" width="215"]Baka ljuvligt goda hallonsemlor – klicka här för recept! Baka ljuvligt goda hallonsemlor – klicka här för recept![/caption]

Semmelbaguette

1 st 25 g jäst 1 ½ dl mjölk, fingervarm ½ dl strösocker 1 krm kardemummakärnor, mortlade 1 nypa salt 1 ägg 50 g smör, rumsvarmt 4–6 dl vetemjöl Fyllning 200 g mandelmassa 2–3 msk mjölk  Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.  3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 230 grader. 4. Pensla längden med uppvispat ägg. 5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler. 6. Skär av ett lock på baguetten. 7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen. 8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering. [caption id="attachment_39997" align="alignnone" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_39998" align="alignnone" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_39999" align="alignnone" width="860"]3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. 3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_40000" align="alignnone" width="860"]4. Pensla längden med uppvispat ägg. 4. Pensla längden med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_40001" align="alignnone" width="860"]5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler. 5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_40002" align="alignnone" width="860"]6. Skär av ett lock på baguetten. 6. Skär av ett lock på baguetten.[/caption] [caption id="attachment_40003" align="alignnone" width="860"]7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen. 7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.[/caption] [caption id="attachment_40004" align="alignnone" width="860"]8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering. 8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.[/caption]

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas semlor

Extra saftiga semmelbullar som garanterat gör succé!

0

Nyttig hallonglass utan socker

Fräsch, supergod bärglass som bara tar några minuter att göra!

0

Klassisk kladdkaka

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat.

0

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0

Glace au four

En lyxig glassbomb på en frasig marängbotten med ett ljuvligt marängtäcke som gratineras i ugnen. Vaniljglass, hallon och krossad choklad – mums!

0

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0