Det här är ett suveränt grundrecept på en härlig, krämig glass som du enkelt gör själv med bara 2 ingredienser. Glassen kan varieras och smaksättas med egentligen vad som helst som man gillar. T ex choklad, frukt, bär eller godis. Det tar bara några minuter att blanda ihop smeten och några timmar i frysen. Perfekt dessert som kan göras flera dagar före gästerna kommer och förvaras i frysen under tiden.
Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser – grundrecept
ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
Förslag på smaksättning
1 vaniljstång, urskrapad
mörk choklad
mjölkchoklad
jordgubbar
hallon
hackad Daim
hackade cookies
After Eight
blåbär
mango
nougat
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.