Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Okategoriserade

Pastellfärgade marshmallows

marshmallowslindarosamarshmallows vitamarshmallows3 vitamarshmallows4 vitamarshmallows

Ljuvligt gott skumgodis som är enkelt att göra själv. Det är roligt att bjuda vänner och bekanta på hemgjorda marshmallows för alla blir alltid lika förvånade över att man enkelt kan göra sådana själv. Färga dem gärna i olika färger med hushållsfärg!

 

Ljuvligt goda Oboybollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda Oboybollar – klicka här för recept!

Marshmallows

60–70 bitar

Smet 1
¼ dl vatten
¼ dl vit sirap
5 dl strösocker

Smet 2
2 ½ msk gelatinpulver
1 ¼ dl vatten, kallt

Smet 3
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

några droppar hushållsfärg av valfri kulör

GÖR SÅ HÄR

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.

2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.

3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.

4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt några droppar hushållsfärg (karamellfärg) av valfri färg i slutet av vispningen. Om man inte vill ha dem färgade hoppar man över hushållsfärgen.

6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie.  Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspapperet. Klipp kakan i fyrkanter med en sax.

8. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.
1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.
2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.
2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.
3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg (karamellfärg) av valfri färg i slutet av vispningen.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg (karamellfärg) av valfri färg i slutet av vispningen.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.
7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspapperet. Klipp kakan i fyrkanter med en sax.
7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspapperet. Klipp kakan i fyrkanter med en sax.
8. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.
8. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

utvald

rosablåmarshmallows vitamarshmallows5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Havregrynsbröd utan mjöl

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vanligt mjöl – istället innehåller de mixade havregryn.

0

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

Ljuvligt goda kokosbollar med hackad sötmandel som är ett perfekt som snacks när du vill minska på sockret.

0

En lös deg ger ett luftigare bröd

Baka saftiga, luftiga och lätta bröd & bullar!

0

Sju sorters kakor – vilka är det egentligen?

Sju sorters kakor är ett känt begrepp, men vilka kakor handlar det om? Läs mer…

0

2 populära småkaksklassiker

Småkakor är lätt att baka och oerhört gott!

0

Lyckas med brödbaket – 2 enkla tips!

Två enkla, men viktiga tips som gör att du lyckas med brödet!

0

Hemgjorda Gorbys piroger

Fantastiskt goda, läckra piroger fyllda med ost & köttfärs! Mycket godare än de färdigköpta!

0

Tacopiroger

Använd tacoköttfärsen från tacomiddagen och baka de allra läckraste pirogerna!

0

Marängtårta med passionsfruktmousse

Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse!

0

Passionsfruktmousse

Vit chokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Ljuvligt god, lättgjord & lyxig!

0

Citronmousse

Vit chokladmousse med en frisk & fräsch smak av citron! En perfekt, lyxig avslutning på en god middag!

0

Choklad-semifreddo

Allt gott i ett! Ljuvligt god & lättgjord tårta med marängbottnar, vispgrädde & choklad.

0