Magiskt god dessert med en smulig Digestivebotten och en krämig superläcker passionsfruktsfyllning. En perfekt efterrätt som kan förberedas och göras ett par dagar innan servering.
Obs! Ny krämig, ljuvligt god fyllning!
Passionsfruktscheesecake
Botten
100 g smör
250 g digestivekex, söndersmulade
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (ej original)
200 g färskost, t ex Philadelphia
4–5 passionsfrukter
Tips! Tillsätt gärna skalet av en riven citron i smeten
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken och färskosten. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.