Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

10-minuterstekakor

188 röster

10mintekakor4 10mintekakor8 10mintekakor1

Saftiga, lättgjorda tekakor med bakpulver vilket gör att de inte behöver jäsa. De får en spröd, härlig yta under gräddning. Perfekt bröd att baka på morgonen när man vill äta nybakat bröd till frukost.

Tips! Om du vill frysa in tekakorna bör det göras direkt när de har svalnat efter gräddningen för bakpulverbröd blir tyvärr ganska trista och kompakta om de ligger framme i ett par timmar (även när de ligger i en påse).

3-minuters tunnbröd – klicka här för recept!
3-minuters tunnbröd – klicka här för recept!

10-minuterstekakor

6 st

1 dl grahamsmjöl (eller 1 dl rågmjöl, eller 1 dl vetemjöl)
4 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl mjölk eller filmjölk (eller yoghurt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Nagga bröden med en gaffel.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6 bitar.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Nagga bröden med en gaffel.
4. Nagga bröden med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

10mintekakor3 10mintekakor6 10mintekakor7 10mintekakor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bakpulvertekakor

Lättgjord, snabba tekakor som inte behöver jäsa! Saftiga inuti & spröda på ytan – underbart goda!

0

Snabb chokladkaka

Lättgjord chokladkaka med hallon & knastrigt pärlsocker på toppen! Tid: 5 min + ugn!

0

Kladdkakebakelser

Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!

0

Kladdkaka lyx

Läckraste kladdkakan med riktig choklad och florsocker i smeten! Det spröda skalet är en ljuvlig kombination till det kladdiga innanmätet.

0

Müslirutor

Saftiga, härliga bröd med nyttig & mättande müsli i degen!

0

Frallor med pizzasmak

Underbara frallor med pizzasmak som passar bra att servera till en god middag, sallad, på buffén eller att ta med på utflykten.

0

Mandelmaränger

Spröda, spritsade maränger med crunchig sötmandel på toppen.

0

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0

Enkla maränger

Spröda, härliga maränger som är gjorda av florsocker och äggvita!

0

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0