Saftiga, lättgjorda tekakor med bakpulver vilket gör att de inte behöver jäsa. De får en spröd, härlig yta under gräddning. Perfekt bröd att baka på morgonen när man vill äta nybakat bröd till frukost.
Tips! Om du vill frysa in tekakorna bör det göras direkt när de har svalnat efter gräddningen för bakpulverbröd blir tyvärr ganska trista och kompakta om de ligger framme i ett par timmar (även när de ligger i en påse).
10-minuterstekakor
6 st
1 dl grahamsmjöl (eller 1 dl rågmjöl, eller 1 dl vetemjöl)
4 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl mjölk eller filmjölk (eller yoghurt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Nagga bröden med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.