Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig härlig, vaniljkräm! Godare än så här blir det knappast! Riktiga favoritbullar som har en rykande åtgång. Äggen i degen gör bullarna oerhört fluffiga och mjuka.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Krämbullar
Ca 30 st
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)
Garnering
1 ägg, uppvispat
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).