Ljuvligt goda princessbollar som är en ljus variant av havrebollar, men fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare! Både barnen och jag älskar dessa chokladbollar och min 6-åriga dotter sade att de är mycket godare än de bruna. 🙂 De går jättebra att frysa in!
Prinsessbollar
Ca 20 st
200 g vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Riv chokladen på ett rivjärn.
2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg.
3. Gör bollar av degen och rulla dem i pärlsocker. Förvara dem i kylen. (De går bra att frysa in).