Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftig citronsockerkaka

citronsockerkaka8 citronsockerkaka6 Citron i sockerkakan gör den otroligt fräsch och härlig i smaken! Det piffar verkligen upp sockerkakan och gör den extra läcker. Pudra gärna över lite florsocker före servering. [caption id="attachment_44993" align="" width="430"]Vita chokladbollar som är ljuvligt goda – klicka här för recept! Vita chokladbollar som är ljuvligt goda – klicka här för recept![/caption]

Saftig citronsockerkaka

Ca 12 bitar 1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält (avsvalnat) ½ dl mjölk 3 dl vetemjöl Garnering florsocker  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint och pressa ut 2 msk citronsaft. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citron. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet. 3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering. [caption id="attachment_44984" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint.[/caption] [caption id="attachment_44985" align="" width="860"]2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citronskal. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citronskal. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_44986" align="" width="860"]3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. 3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.[/caption] [caption id="attachment_44987" align="" width="860"]4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.[/caption] citronsockerkaka7 citronsockerkaka5 citronsockerkaka9

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vit chokladsockerkaka

Vit choklad i sockerkakan är gudomligt gott!

0

Saftig sockerkaka

En riktigt riktigt mjuk, saftig och härlig kaka – underbart god till fikat.

0

Chokladmuffins med florsocker

Lite florsocker på toppen gör de saftiga muffinsarna ännu godare och läckrare!

0

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0