Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Vit chokladsockerkaka

vitchokladsockerkaka6 vitchokladsockerkaka3

LJUVLIGT GOTT! Saftig sockerkaka med hackad vit choklad i smeten – sååå gott! Kakan kan dekoreras med florsocker och smält, vit choklad, men det kan uteslutas om man bara vill njuta av den i all enkelhet. Receptet innehåller ingredienser man oftast har hemma (förutom chokladen kanske…).

Tips!
– Byt ut den vita chokladen mot mörk choklad eller mjölkchoklad.

Superläcker kladdkaka deluxe – klicka här för recept!
Superläcker kladdkaka deluxe – klicka här för recept!

Vit chokladsockerkaka

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, hackad (spar lite till garnering om du vill)
3 ägg

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker (kan uteslutas)
smält lite av chokladen och ringla det över kakan (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

5. Smält lite vit choklad. Lägg den i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa över kakan.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.
vitchokladsockerkaka2
5. Smält lite vit choklad. Lägg den i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa över kakan.

vitchokladsockerkaka5 vitchokladsockerkaka7 vitchokladsockerkaka4

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig sockerkaka

En riktigt riktigt mjuk, saftig och härlig kaka – underbart god till fikat.

0

Chokladmuffins med florsocker

Lite florsocker på toppen gör de saftiga muffinsarna ännu godare och läckrare!

0

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0