LJUVLIGA HALLON! Supersaftiga, underbara hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Hallonmuffins
Ca 16 st
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!