LYXIG CHOKLADTÅRTA En superläcker browniebotten täckt med en gudomligt god chokladtryffelglasyr. En perfekt kaka för chokladälskaren! Garnera gärna med hackade nötter, sötmandel eller färska bär. Servera med vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Tryffeltårta
Ca 12 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.
4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.