Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mockarutor

kärleksmums11

Mockarutor är bland de godaste kakorna som finns. Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och kokosflingorna på toppen är pricken över i!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

kärleksmumsmuffins

Baka läckra kärleksmumsmuffins (se bilden ovan) – recept finns här!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mockarutor

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmums6 kärleksmums7 kärleksmums10

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mördeg / Mördegskakor

Grundrecept som kan bakas ut på många olika sätt. T ex syltkakor, gaffelkakor m m.

0

Syltkakor

Spröda mördegskakor fyllda med sylt.

0

Topp 3-recept

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola just nu!

0

Kokostosca

Drömgod kladdig chokladbotten med härlig kokostosca på toppen!

0

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

Kolla på de tydliga steg-för-stegbilderna som visar hur man gör!

0

Perfekt pizzabotten

Lika god botten som på pizzerian! Toppa med valfri fyllning! Steg-för-stegbilder visar hur man gör!

0

Riven äppelkaka

Superläcker, lättgjord äppelkaka med rivet äpple.

0

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0

Frozen yoghurt mango

Nyttig glassliknande frozen yoghurt gjord på 2 ingredienser! Supergod helt utan tillsatt socker.

0

Bakpulvertunnbröd

Snabba saftiga & mjuka tunnbröd som gräddas i ugnen.

0

Blåbärskladdkaka på 2 sätt

Drömgoda kladdar med blåbär! Servera dem gärna med vispgrädde eller glass!

0