Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Silviakaka

silviakaka11 silviakaka10

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken! Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Tips! Smaksätt smeten med riven citron och glasyren med pressad citron!

Silviakaka

12–16 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl vatten

Glasyr
150 g smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.

5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.

silviakaka6 silviakaka7 silviakaka8 silviakaka9 silviakaka12 silviakaka10 silviakaka13

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0

Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

0