Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Silviakaka

7 röster

silviakaka11 silviakaka10

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken! Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Tips! Smaksätt smeten med riven citron och glasyren med pressad citron!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Silviakaka

12–16 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl vatten

Glasyr
150 g smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.

5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.

silviakaka6 silviakaka7 silviakaka8 silviakaka9 silviakaka12 silviakaka10 silviakaka13

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0

Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

0