Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mjölkchokladmums

mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums9

LJUVLIGT GOD MJÖLKCHOKLADMUMSKAKA Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos. Så fantastiskt god och en kaka man kan bjuda på i alla lägen. Både på barnkalas, som fikabröd på jobbet, efter en god middag eller bara att njuta av och trycka i sig framför tv-n en fredagskväll :-)!

Ljuvligt god Daimfudgecake – klicka här för recept!
Ljuvligt god Daimfudgecake – klicka här för recept!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mjölkchokladmums

12–14 bitar

150 g mjölkchoklad, hackad
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl 

Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten 

Garnering
kokos
50 g mjölkchoklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.

3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.

6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.
3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.
3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.
6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.
7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

mjölkchokladmums8 mjölkchokladmums9 mjölkchokladmums10 mjölkchokladmums15 mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums13 mjölkchokladmums11 mjölkchokladmums12

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0

Müslilimpa

Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

0

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Enkel = godast! Den segmjuka bottnen gör denna kaka extremt god och läcker!

0

Saftig Daimkaka

Glasyr, saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination!

0

Vaniljhorn

Spröda mördegskakor med härlig vaniljsmak!

0

Lindas jästskola

Allt du behöver veta om jäst! Läs mer här!

0

Sockerkringlor

Oerhört spröda, goda kringlor med knastrigt pärlsocker på toppen! Supergoda!

0

Hästskor

Lättgjorda, populära och spröda småkakor som görs på 5 ingredienser som man oftast har hemma!

0

Mördegskringlor

Kakdegen innehåller bara 4 ingredienser och de färdiggräddade kakorna blir oerhört spröda & goda!

0

Florsockerkringlor

Spröda, läckra kringlor gjorda av god mördeg!

0

Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.

0

Bokmässan

Kom och hälsa på mig på bokmässan i Göteborg söndag 25 september 2016!

0