DRÖMGOD DESSERT! En sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En perfekt dessert efter en god middag. Den här pajen har blivit en favorit som jag mer än gärna serverar mina gäster. Den sura limen i kombination till den söta kondenserade mjölken. Den är väldigt enkel att baka och uppskattas verkligen av alla som får smaka på den. En lyxig, toppendessert!
Tips! Strö lite flingsalt på pajen precis före servering. Den är god att äta med en klick grädde eller vaniljglass.
Tips! En nypa salt i smulbottnen är jättegott, men kan uteslutas.
Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Key Lime Pie
Ca 12 bitar
Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
ev. en nypa salt
Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.
4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.
5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.