Bloggar Lindas Bakskola Lindas bakverk Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftig morotskaka

saftigmorotskaka2 saftigmorotskaka8

UNDERBART GOD MOROTSKAKA En riktig, riktigt saftig morotskaka som är enkel att baka. Det här är ett väl beprövat recept som jag bakat många gånger och den blir alltid lika lyckad och god! Om du vill ha frosting på kakan har jag ett supergott recept här: morotskaka med frosting– klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Drömgoda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Saftig morotskaka

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

saftigmorotskaka1 saftigmorotskaka3 saftigmorotskaka6 saftigmorotskaka4 saftigmorotskaka5 saftigmorotskaka7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0

Daimtårta

Krämig, knäckig och kladdig på samma gång – en drömgod, lättgjord tårta!

0

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0

Müslilimpa

Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

0

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Enkel = godast! Den segmjuka bottnen gör denna kaka extremt god och läcker!

0

Saftig Daimkaka

Glasyr, saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination!

0