HÄLSOSAMMA KAKOR Nyttiga havrekakor helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta kakor när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor i en påse i väskan. Smidigt och enkelt! Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.
Tips smaksättning!
Kanelen kan bytas ut mot 1/2 tsk mald eller krossad kardemumma eller 2 tsk vaniljpulver. En nypa salt i degen ger också extra smak.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser
1 banan
1 tsk kanel
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.