Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Saltlakritskola

saltlakritskola9

LÄCKRA LAKRTISKOLOR Ljuvligt goda kolor smaksatta med Turkisk peppar. De har en fantastisk härlig smak av saltlakrits. Jag älskar dessa sega, lättjgorda kolor. Det är bra att ha en digital termometer när man kokor kola för att få den rätta konsistensen. Det går att göra kulprovet (då droppar man kolan i kallt vatten efter en stunds kokning och när det bildas kulor av kolan så är den klar). Dock är kulprovet inte lika säkert. Jag upplever att man ofta tror att kola är klar lite för tidigt och så blir den för mjuk.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saltlakritskola

Ca 36 st

100 g Turkisk peppar-karameller
2 dl vispgrädde
1 ¼ dl vit sirap
25 g smör
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

saltlakritskola5 saltlakritskola6 saltlakritskola8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Daimbräck

Lättgjord, läcker Daim som man bryter i bitar.

0

Vaniljbullar

Oerhört saftiga, läckra bullar med ljuvligt god vaniljfyllning.

0

Vaniljflorsockerbullar

Saftiga, luftiga härliga vetebullar med ljuvlig fyllning!

0

Bake-off frallor

Frys in degbullar och ta fram dem och grädda när du vill ha nybakat bröd!

0

Nyttiga russinhavrekakor

Hälsosamma kakor helt utan socker, mjöl och smör!

0

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Nyttiga havrekakor utan mjöl, socker eller smör som är segmjuka inuti och knapriga på ytan.

0

Kanelbullekladdkaka

Läcker kladdkaka med smak av kanelbulle!

0

Morotskärleksmums

NYTT! Kärleksmums med saftig morotskakbotten och vit glasyr! Ljuvligt gott!

0

Daimfudge kladdkaka

Den knapriga Daimen i chokladen är ljuvligt god! Servera gärna med vispgrädde eller glass!

0

Saftig morotskaka

Riktigt, riktigt saftiga och goda morotsrutor med lätt smak av kanel. Älskar dessa godingar!

0

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0