TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Chokladtårta utan mjöl & socker
8–10 bitar
200 g mörk choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar)
3 ägg
Garnering
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.
2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.
3. Blanda ner gulorna i chokladen.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.
5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.
6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.
7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).
8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.