Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffransglasyrkaka

saffransglasyrkaka2

DRÖMGOD SAFFRANSKAKA En extremt saftig & god saffranskaka. Ska du bara baka en saffranskaka den här julen så är det här den perfekta kakan. Den är fantastiskt god! En riktig fullträff.

Tips! Blanda glasyren med pressad citronsaft istället för vatten. Ljuvligt gott!

Baka en saftig, härlig saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Baka en saftig, härlig saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Baka supersaftiga saffranssmörbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Baka supersaftiga saffranssmörbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god saffranskladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god saffranskladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saffransglasyrkaka

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2–3 msk vatten (eller pressad citron – jättegott)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt vatten, lite i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

saffransglasyrkaka4 saffransglasyrkaka5 saffransglasyrkaka3 saffransglasyrkaka7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0

Saftiga pepparkaksmuffins

Fluffiga, supersaftiga, läckra pepparkaksmuffins!

0

Brownies med pepparkakor

Ljuvligt goda, läckra brownies med knapriga pepparkakor på toppen!

0

Pepparkaksbrownies

Läckra, goda, lättbakade chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Ljuvligt goda med en klick grädde eller som de är till en kopp kaffe.

0

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0

Chokladtårta utan mjöl & socker

Superläcker, lätt kladdig chokladtårta med bara 2 ingredienser.

0

Saltlakritskola

Seg kola med en fantastiskt sötsalt lakritssmak. En riktig 10-poängare!

0

Daimbräck

Lättgjord, läcker Daim som man bryter i bitar.

0