SPRÖDA, LJUVLIGT GODA PEPPARKAKOR De här pepparkakorna är gudomligt goda! Och superlätta att baka! På bara 5 minuter gör man degen och de tunna, spröda kakorna har en rykande åtgång. Förvara dem i en burk med tätslutande lock!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Skurna pepparkakor
Ca 50 st
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
½ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
50 g sötmandel eller mandelspån
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en deg.
2. Knåda snabbt in mandeln i degen.
3. Forma degen till en rulle. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.