Glasyrkladdkaka! En drömgod chokladkladdkaka med chokladglasyr & kokos! Den här kakan kan man lätt föräta sig av. En given favorit för alla chokladälskare.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Glasyrkladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Glasyr
30 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.