Marmorerad kladdkaka. Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Marmorerad kladdkaka
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Till den ljusa smeten:
2 msk vetemjöl
Till den mörka smeten:
2 msk kakao
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.
3. Häll den ljusa smeten i formen.
4. Ringla över den mörka smeten.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.