Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Finska pinnar

finskapinnar8 finskapinnar6 KLASSISKA FINSKA PINNAR Bittermandlarna ger kakorna en härlig mandelsmak, men tänk på att aldrig överdosera dem eftersom de är giftiga i riklig mängd. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Finska pinnar

55–60 st 4 bittermandlar (kan uteslutas, men ger mer smak på kakorna) ½ dl strösocker 200 g smör, rumsvarmt 4 ½ dl vetemjöl Pensling & garnering 1 äggvita ca ¾ dl sötmandel, hackad ca ¾ dl pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. 2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar. 3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål. 4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper. 5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler. [caption id="attachment_57786" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.[/caption] [caption id="attachment_57818" align="" width="860"]2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar. 2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.[/caption] [caption id="attachment_57819" align="" width="860"]3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål. 3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.[/caption] [caption id="attachment_57820" align="" width="860"]4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper. 4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_57821" align="" width="860"]5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen. 5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.[/caption] [caption id="attachment_57822" align="" width="860"]6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption] finskapinnar7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0

Silviakaka

Silviakaka – favoritkaka med glasyr & kokos som garanterat kommer gå åt som smör i solsken!!

0