KLASSISKA FINSKA PINNAR Bittermandlarna ger kakorna en härlig mandelsmak, men tänk på att aldrig överdosera dem eftersom de är giftiga i riklig mängd.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Finska pinnar
55–60 st4 bittermandlar (kan uteslutas, men ger mer smak på kakorna)½ dl strösocker200 g smör, rumsvarmt4 ½ dl vetemjölPensling & garnering1 äggvita
ca ¾ dl sötmandel, hackad ca ¾ dl pärlsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.
4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_57786" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint. Blanda ihop mandeln, strösocker, smör och vetemjöl, lite i taget till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.[/caption]
[caption id="attachment_57818" align="" width="860"] 2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.[/caption]
[caption id="attachment_57819" align="" width="860"] 3. Blanda ihop hackad sötmandel och pärlsocker i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_57820" align="" width="860"] 4. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_57821" align="" width="860"] 5. Pensla kakorna med äggvita och strö över mandel- och pärlsockerblandningen.[/caption]
[caption id="attachment_57822" align="" width="860"] 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
Fantastiskt goda mördegskakor fyllda med Dumlekola och täckta med en Noblessechoklad. Man kan kalla dem både för Noblessekakor eller Dumlekakor eftersom varje kaka innehåller både en Noblesseplatta och en Dumlekola. Noblessekakor / Dumlekakor 12 st Deg150 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker1 tsk bakpulver1/2 krm salt2 dl vetemjöl 12 folieformar12 st dumlekolor eller chokladbitar12 Noblesse-plattor GÖR …