Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl Supersaftig god limpa gjord på havregryn istället för vetemjöl. Aprikoserna och valnötterna gör brödet gudomligt gott! Det är helt otroligt vad luftig, saftigt och gott brödet blir när man bakar på mixade havregryn.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
125 g aprikoser, torkade
75 g valnötter
Garnering
ev. hackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
3. Dela aprikoserna i två delar. Bryt sönder valnötterna på mitten.
4. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen och filmjölk till en kladdig smet. Rör ner aprikoser och nötter i smeten.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite hackade valnötter.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.