Citronpaj
Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker ½ krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt) Fyllning 3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 citroner, saft och rivet skal GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg. 2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 10 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader. 4. Fyllning: Vispa ihop ägg och strösocker förhand i en bunke. 5. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt. 6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 35 min. Låt pajen kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Servera den gärna med lättvispad grädde. [caption id="attachment_77475" align="" width="2319"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg.2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 10 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.[/caption] [caption id="attachment_77476" align="" width="2979"] 4. Fyllning: Vispa ihop ägg och strösocker förhand i en bunke.
5. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt.[/caption] [caption id="attachment_77477" align="" width="2656"] 6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 35 min. Låt pajen kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Servera den gärna med lättvispad grädde.[/caption]