Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller vaniljkräm och är makalöst goda! De är klara på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt och bra!
Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar!
Tips! Tillsätt ½ tsk kanel eller kardemumma i degen, det är gott!
Hastbullar med vaniljkräm
20 st
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3 ½ dl filmjölk
Fyllning
1 ½ dl färdigblandad vaniljmarsankräm
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop
allt till en kladdig deg.
3. Fördela degen i 20 muffinsformar utställda på en plåt eller i en muffinsform.
4. Vaniljkräm: Blanda ihop marsanpulver och mjölk enligt förpackningen, till ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm. Den ska vara ganska fast i konsistensen, inte för rinnig.
5. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick vaniljkräm.
6. Strö pärlsocker på degkanten (ej på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Frys in de bullar som blir över.