Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Hastbullar med vaniljkräm

Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller vaniljkräm och är makalöst goda! De är klara på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt och bra!

Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar!

Tips! Tillsätt ½ tsk kanel eller kardemumma i degen, det är gott!

Hastbullar med vaniljkräm 

20 st

1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3 ½ dl filmjölk

Fyllning
1 ½ dl färdigblandad vaniljmarsankräm

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop

allt till en kladdig deg.

3. Fördela degen i 20 muffins­formar utställda på en plåt eller i en muffinsform.

4. Vaniljkräm: Blanda ihop marsanpulver och mjölk enligt förpackningen, till ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm. Den ska vara ganska fast i konsistensen, inte för rinnig.

5. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick vaniljkräm.

6. Strö pärlsocker på degkanten (ej på vaniljkrämen).

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Frys in de bullar som blir över.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Varför är ägg bruna eller vita?

Varför är ägg bruna eller vita? Svar: Vita ägg kommer oftast från vita hönor och bruna ägg kommer för det mesta från bruna hönor (det kan finnas undantag). Ca 95 % av alla svenska ägg är vita och ca 5 % är bruna.  Hönorna har en körtel som innehåller ett sekret som färgar ägg­skalet i slutet, när …

0

Tårtbotten

Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron. För att lyckas med tårtbotten är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen. Tårtbotten – grundrecept Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl vatten, kokhett 3 dl vetemjöl …

0

Långpannebröd

Enkla långpannebröd som är oerhört goda och saftiga! Degen trycks bara ut på en plåt. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha ett mer fiberrikt bröd. LÅNGPANNEBRÖD Ca 16 st 25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 2 msk rapsolja 13–14 dl vetemjöl Garnering mjölk (vatten …

0

Sverigekaka

Sverigekakan är den mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan! Den här måste ni baka, såååå god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. Sverigekaka Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör …

1

Frukosttekakor

Underbara frukosttekakor (ja, självklart kan man äta dem även till mellis eller när man vill). De är enkla och roliga att baka. Om man byter ut vattnet mot mjölk istället så blir innanmätet i brödet något mjukare. Vatten gör brödet lite segar i konsistensen. Båda sorterna är lika goda, men på olika sätt. Frukosttekakor Ca …

0

Lättbakade frukostrutor

Lättbakade långpannerutor som är oerhört goda, saftiga och omtyckta! Perfekt till frukost. Detta recept är superbra, ett favoritrecept som man också kan variera genom att tillsätta grovt mjöl eller frön i degen. Byt ut ca 3 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Tillsätt ca 1 dl blandade frön i degen. Tips kalljäsning! Istället för att jäsa degen i bunken …

0

Knådfria frukostfrallor

Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Knådfria frukostfrallor 9 st 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 1 …

0

Filmjölksrågsiktskakor

Oerhört saftiga, mjuka, goda brödkakor som passar bra till frukost, mellis eller som utflyktsbröd. Jag älskar dessa godingar! De blir otroligt luftiga, fluffiga och läckra! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Filmjölksrågsiktskakor 4 st 50 g jäst 6 dl filmjölk, kylskåpskall 1 ½ tsk salt½ dl rapsolja½ dl ljus sirap11–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. …

2

Rostad banan

En mycket snabbgjord, ljuvligt god dessert! Den är nyttigt och kan serveras med färska bär, vispgrädde och glass. På ca 15 min är desserten helt klar och ska serveras när den fortfarande är ljummen. Rostad banan 1 banan 1 msk hackad sötmandel Tillbehör vispgrädde, bär eller glass  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bananen …

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret …

0

Tuppkaka i stekpanna

Saftig, härlig och mycket lättbakad mjuk kaka som jag gräddat i en stekpanna. Mest för att det är snyggt och lite kul. Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 21 cm i diameter. Om du gräddar kakan i en springform som är ca 24 cm bör du lägga till så det blir 3 …

0

Klyftpotatis med basilika

  Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt förblir den hård inuti. Tips! Pressa 1–2 vitlöksklyftor och blanda …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x