Kladdkakemuffins som är perfekt kladdiga – de är så galet gott! Och enkelt att baka. En perfekt dessert som går enkelt och snabbt att slänga ihop. Och det är alltid uppskattat! Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.
Kladdkakemuffins
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Garnering
florsocker (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 9–10 min. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.