Mandelkubbkaka

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) 

Den gamla klassikern mandelkubb i nytt format! I stället för att baka ut små mandelkubb har jag bakat en hel stor kaka som räcker till många. Mycket enklare, mindre jobb och så himla gott!

Mandelkubbkaka


Ca 12 bitar

1 ägg
1 dl strösocker
50 g smör, rumsvarmt
1 dl filmjölk
4 bittermandlar, fint rivna
3/4 tsk hjorthornssalt
3 dl vetemjöl

Garnering
2 msk pärlsocker

Tips! Strö gärna över lite hackad sötmandel på smeten också.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, strösocker och smör krämigt med en elvisp. Tillsätt filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Bred ut smeten i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 23–25 min. Låt kakorna kallna i formen. Hjorthornssaltet gör att kakan kan dofta lite starkt när man tar ut den ur ugnen, men det försvinner när den kallnat helt.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.