Jag älskar havrebollar! Och dessa är magiskt goda. Jag får alltid beröm för dessa godingar av vänner när jag bjuder dem. Och barnen ÄLSKAR dem! Smaka gärna av smeten innan du gör bollar så kan du alltid tillsätta mer av någon ingrediens du gillar extra mycket.
Godaste havrebollarna
Ca 20 st
8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
2 dl florsocker (kan bytas ut mot 1 ½ dl strösocker)
ev. några droppar vatten
Garnering
kokos eller pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder havregrynen med fingrarna. Nyp ihop dem med smöret.
2. Tillsätt resten av ingredienser och blanda ihop allt till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten inte blir tillräckligt kladdig (kokosen måste fästa bra när man rullar dem.)
3. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i en burk med lock i kylen.