Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken, men i kladdkakeform. En drömgod, superläcker kaka som garanterat har en rykande åtgång! Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass. !
Kladdig chokladkolakaka
ca 12 bitar
125 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
¾ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och strösocker och låt det puttra på medelvärme i ca 3 min i kastrullen. Låt det svalna lite.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diamter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde eller glass och bär.