Supergoda bönbiffar som är enkla att tillaga. Kryddningen kan varieras efter egen smak, men vitlök och färska kryddor är alltid gott!
Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!
Bönbiffar
Ca 6 st
1 tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
¾ dl havregryn
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
ev. 1–2 msk hackade färska kryddor, t ex timjan och basilika
GÖR SÅ HÄR
1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.
2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar.
3. Värm upp en stekpanna och häll rapsolja i botten. Klicka ut ca 6 högar med smet i stekpannan. Platta till dem försiktigt till biffar med en sked och forma dem hyfsat runda.
4. Stek biffarna i några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.
Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!
Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!