Ajvar relish är en nyttig, supergod paprikaröra som passar som tillbehör till de flesta maträtter! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark. Du kan själv variera hettan genom att använda mer eller mindre vitlök och chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gott – klicka här för recept!
Hemgjord ajvar relish
3 röda paprikor
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
½ tsk chiliflakes (variera styrkan med önskad mängd)
½ dl rapsolja
2 tsk vinäger
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Dela paprikorna på mitten (på längden) och ta bort kärnorna. Dela auberginen i mitten, på längden.
2. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ställ in den mitt i ugnen. Låt dem stå i ca 20 minuter eller tills skalet på paprikorna blir svar och bildar bubblar.
3. Ta bort det svarta skalet på paprikorna.
4. Gröp ur köttet på auberginen och lägg alla ingredienser i en köksmaskin med knivar.
5. Kör maskinen och mixa till en röra. Smaka av kryddorna och tillsätt ev. mer salt eller chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gott – klicka här för recept!
Tips! Servera ajvar med en supergod, nyttig bönsallad – klicka här för recept!