En magiskt god chokladbollkladdkaka som både smakar kladdkaka och chokladbollar! Det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. När jag bjöd mina vänner på denna var alla lyriska, den gick åt i ett nafs kan jag lova. Garnera kladdkakan med chokladbollar och minimarshmallows. Fäst dem med smält choklad.
Tips! Ljuvligt, goda recept på havrebollar jag bakat: klicka här för recept!
CHOKLADBOLLKLADDKAKA
12 bitar
125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
50 g smält choklad
chokladbollar
minimarshmallows
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen.
6. Smält choklad och doppa minimarshmallows och chokladbollar i chokladen. Dekorera tårtan och låt chokladen stelna i kylen.
Tips! Ljuvligt, goda recept på havrebollar jag bakat: klicka här för recept!