Som klassiska biskvier som man köper på konditori, men stor som en tårta istället. Den går fortare och lättare att baka en klassiska biskvier och räcker till många! Man kan själv välja om man vill ha en liten eller stor bit. Förvara den i kylen där den håller sig i ett par dagar.
Tips! Baka en magiskt god chokladkolakladdtårta – klicka här för recept!
Tips! Baka världens godaste, läckraste Daimkladdkaka – klicka här för recept!
Biskvitårta
10–12 bitar
Botten
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
100 g mörk choklad
250 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering
150 g mörk choklad
½ tsk olja, neutral
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med ägg-vitan. Rulla smeten till en kladdig boll och lägg den på bakplåtspapperet. Tryck ut den till en rundel, ca 20 cm i diameter.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 17–19 min. Låt den svalna något på plåten innan du vänder upp den på ett galler och låter den kallna under bakduk med undersidan uppåt.
4. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt den svalna.
5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner chokladen.
6. Bred fyllning toppigt över bottnen. Försök att jämna till den så mycket som möjligt så att det blir en slät och jämn yta. Låt biskvin stelna i kylen i ca 30 min.
7. Smält chokladen och oljan över vattenbad. Häll den i en liten kanna med pip. Ta ut biskvin ur kylen och häll chokladen jämnt över kakan. Jämna till ytan med en palett. Ställ kakan i kylen igen för att stelna.
Tips! Baka en magiskt god chokladkolakladdtårta – klicka här för recept!
Tips! Baka världens godaste, läckraste Daimkladdkaka – klicka här för recept!