LJUVLIGT GOD DRÖMRULLTÅRTA En supergod klassiker fylld med krämig vaniljsmörkräm. Det är viktigt att chokladbottnen ha kallnat helt innan man brer på smörkrämen för annars smälter den på bottnen. Förvara rulltårtan inplastad i kylskåpet.
12–15 bitar
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Garnering
¾–1 dl strösocker
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
- Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Låt den kallna under en bakhandduk.
- Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
- Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen.