Tips! Baka filmjölkslimpa på 5 minuter + gräddning – klicka här för recept!
Oerhört saftiga, goda grötfrallor som är mycket lätta att baka. Degen trycks ut direkt på plåten och de blir mycket saftiga både av gröten i degen och att den gräddas ihop på en plåt.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Grötfrallor i långpanna
2 plåtar
Gröt
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 krm salt
Deg
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
13–14 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Koka ihop havregryn, vatten och salt till en gröt i en kastrull.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt gröten, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Dela degen i två delar. Platt ut dem på var sin plåt täckt med bakplåtspapper (vänta med den ena degen i ca 20 min så den inte blir överjäst eftersom den gräddas sist) med mjölade händer.
4. Skär degen i rutor (4 x 3 eller 4 x 6 beroende på önskad storlek) med en degskrapa eller kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden (en plåt i taget) längst ner i ugnen i 16–18 min. Låt bröden svalna på plåten.
Tips! Baka nyttig havregrynslimpa utan mjöl, superenkel och ljuvligt god – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa på 5 minuter + gräddning – klicka här för recept!