Tips! Baka en stor, härlig äppelkaka i långpanna – klicka här för recept!
Drömgod äppelkaka. Saftig, mjuk och lätt att baka! Ett superbra recept på äppelkaka som funkar i alla lägen! Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås så har du en lyxig dessert, men den går även att äta som den är till fikat.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Äppelkaka
12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
kanel
1–2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten (se min bild nedan).
5. Pudra över kanel och strösocker (och gärna några hackade hasselnötter eller sötmandlar om du vill ha den lite crunchig).
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!
Jätte god är min favorit
Familje favorit!!!
Fantsdtiskt god- och lättgjord👍🏼
Så lätt att baka och så gott. Fint när man har egna äpplen.
Toppenrecept🍎👍🏼
Jättegod såååå saftig
Riktigt god äpplekaka! Att den är lättgjord gör ju inte saken sämre 🙂