Snickersbrownies! Ljuvlig goda brownies med salt och sött i en perfekt kombination.
Tips! Baka en gudomligt god choklad-kolakladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Snickersbrownies
Ca 12 bitar
200 g smör
4 dl strösocker
1 ¼ dl kakao
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
ca 15 st Dumlekolor
Garnering
2 dl jordnötter
200 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, ägg, salt och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär Dumlekolorna i mindre bitar. Strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Smält chokladen över vattenbad. Rör försiktigt ner jordnötterna. Blanda inte förlänga så att saltet på nötterna sprider sig för mycket i chokladen.
6. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna i kylen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.