En makalöst god, krämig och mycket lättgjort glasstårta som både vuxna och barn älskar! Den passar som dessert efter en god middag eller som tårta på ett födelsedagskalas. Fyllningen kan varieras efter egen smak. Släng i någon form av choklad som du gillar.
Tips! Baka en ljuvligt god Ballerina glasstårta – klicka här för recept!
Glasstårta
7–10 st valfria kakor, t ex Ballerina, cookies (beroende på storlek på kakorna)
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ej original)
Fyllning
2 msk kakao
100 g smält choklad eller 1 dl smält Nutella (eller både choklad och Nutella och du vill ha en riktig lyxig glasstårta)
Garnering
strösssel
GÖR SÅ HÄR
- Smula gönder kakorna och lägg dem i botten i en form som går bra att frysa, minst 2 liter.
- Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken. Blanda ordentligt.
- Lägg hälften av gräddsmeten ovanpå kaksmulorna.
- Blanda ner 2 msk kakao i resten av gräddsmeten.
- Bred försiktigt ut chokladgräddsmeten ovanpå den vita.
- Ringla smält choklad eller Nutella ovanpå smeten (den får gärna sjunka ner på vissa ställen).
- Strö över strössel.
- Ställ formen i frysen i några timmar tills den är genomfryst.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)