Flygande Jacob är en klassiker som innehåller kyckling, banan, stekt bacon, vispad grädde, chilisås och salta rostade jordnötter. En grymt god maträtt som hela min familj älskar!
Tips! Tillaga en ljuvligt god kycklingköttfärssås till din pasta! Klicka här för recept!
Flygande Jacob
4–6 personer
2 grillade kycklingar eller 4 stekta kycklingfiléer
italiensk salladskrydda
2 bananer
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 pkt bacon
1 dl jordnötter
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225 grader. Plocka loss allt kycklingkött från de grillade kycklingarna. Skär dem i små bitar. (Eller skär de stekta kycklingfiléerna i småbitar.
- Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Pudra över lite italiensk salladskrydda.
- Skär baconen i småbitar och stek den knaprig.
- Skär bananerna i bitar. Lägg dem ovanpå kycklingköttet.
- Vispa grädden fluffig. Blanda ner chilisåsen. Bred ut gräddblandningen ovanpå kycklingen och bananen.
- Strö över hälften av jordnötterna och den knaperstekta baconen.
- Grädda allt i nedre delen av ugnen i 20–25 min
- Tag ut kycklingen och strö över resen av baconen och jordnötterna. Servera gärna med ris och sallad.