Chokladsnittar
Ca 40 st
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
½ ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
¼ tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad), grovhackad
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
- Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in den hackade chokladen i degen.
- Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut lite under gräddningen.
- Grädda längderna mitt i ugnen i 13–14 min.
- Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
Alltså, jag måste hem efter jobbet och baka!
Sånt här kan inte gå omärkt förbi utan provas!
Tack Linda!!
Du är min stora idol på bakfronten!!!
MVH Lena
Kan man frysa in dessa? 😄
Ja, det går bra.