MIKROKLADDKAKA Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos mig!
Tips! Baka en mikrokladdkaka för en person i en minut – klicka här för recept!
Kladdkaka i mikron på 4 minuter
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept direkt i ditt flöde!
10–12 bitar
125 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Till botten
2 msk kokos (det funkar utan också)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret i mikron och blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke.
2. Strö kokos i botten på en pajform i glas eller porslin.
3. Grädda kakan i mikrovågsugnen i 4–6 min på full effekt. Titta på kakan efter 4 minuter, om den känns klar tar du ut den. Om den är väldigt kladdig så kör den i ca 30 sekunder åt gången tills den är lagom fast. Den ska vara lätt kladdig, men inte rinnig. Pudra gärna kakan med florsocker före servering.
Min mikrovågsugn har 1000 W effekt och är väldigt effektiv. Jag körde min kladdkaka i 4 minuter. Om man har en mikro med lägre effekt kan det ta lite längre tid att grädda.
Tips! Baka en mikrosockerkaka i mugg på en minut – klicka här för recept!