MANGOKLADDKAKA Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.
Obs! Låt mangobitarna tina och rinna av på ett hushållspapper.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Mangokladdkaka
ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 225 g fryst mango (1 paket) Låt dem tina och rinna av på ett hushållspapper.
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Sprid ut mangobitarna över smeten.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!