En ljuvligt god, segmjuk saffranskokoskaka som är en perfekt dessert eller fikakaka i advent och jul. Den segmjuka konsistensen är makalöst god och passar perfekt ihop med en klick vispgrädde. Kokos och saffran är smaker som passar perfekt ihop. En lyxig, läcker julkaka som bara tar några minuter att röra ihop.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Segmjuk saffranskokoskaka
12 bitar
Till formen
smör
kokos
Smet
100 g smör, smält
1/2 g saffran (1 påse)
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner saffran och rör om.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och och rör ner det i äggblandningen ihop med saffranssmöret. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
3. Häll smeten i pajform eller form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–26 min. Låt den svalna i formen. Låt den kallna innan servering. Kakan sjunker ihop lite och blir härlig seg när den svalnat. Ställ den gärna i kylen en stund. Låt den kallna helt innan du skär i kakan. Pudra över florsocker före servering.