Currykassler i ugn är en mycket lättlagad maträtt som hela familjen uppskattar mycket. Den är mättande och passar perfekt till både potatis, pasta och ris. Och gärna en fräsch sallad.
Tips! Det går bra att använda en mager crème fraische eller grädde, men då behöver man vispa ner 2 –3 msk vetemjöl i den kalla såsen så att den reder sig (tjocknar lite).
Currykassler i ugn
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
6–8 portioner
1 kasslerbit, 800–100 kg
Sås
3 dl cremefraische + 1 dl mjölk (eller 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk + 2 msk vetemjöl)
3 msk sötsur sås
1 msk mango chutney (kan uteslutas)
1/2 tsk curry eller efter egen smak
Garnering (frivilligt)
cocktailtomater
färsk persilja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg ut dem på en ugnsplåt enligt bilden nedan. Lägg cocktailtomater i mitten.
2. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke eller kastrull.
3. Häll såsen över kasslern.
4. Grädda allt i ugnen i ca 25 min. Strö gärna över lite färsk persilja före servering. Koka ris eller bulgur under tiden kasslern gräddas. Servera gärna med en fräsch sallad.
Mycket uppskattad hos oss. Ikväll gör jag rätten för andra gången och det kommer att bli flera. Enkel att tillaga.