HEMBAKAD SKOGAHOLMSLIMPA En helt underbar, supersaftig skogaholmslimpa. Ett favoritbröd som håller sig färskt länge och som hela familjen älskar!
Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då lite lägre och plattare, men lika goda!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
hembakad SKOGAHOLMSLIMPA RECEPT
Halvera degen om du vill baka en limpa.
2 st
50 g jäst
7 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl ljus sirap (mörk funkar också)
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt. Blanda väl. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar.
3. Forma båda degbitarna till limpor. Lägg dem i varsin limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp dem ur formarna för att svalna.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Tips!
Grädda Skogaholmslimpan i min nya limpform. Gräddningen blir jämn och perfekt i ugnsformen som har spikraka kanter och ett material som leder värmen perfekt.
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept anpassade till min avlånga ugnsform – klicka här!
Oj vilken god limpa! Den smakar verkligen Skogaholms, men mycket godare! Tack för receptet 🥰
Älskar dina recept
Grymt god å smakar precis som Skogaholms fast snäppet bättre
Håller på med denna just nu. Har köpt alla tillbehör men degen vägrar jäsa…har tom ställt bunken i varmt vattenbad. Inget händer.
Har aldrig hänt mig förut…vad gör man?
Idag har jag bakat skogaholmslimpor trodde jag. Det liknade mer långfranska!
Jag tänkte pröva en gång till med mörk sirap och se om jag lyckas bättre.
Verkligen jätte god! Såg blek ut men smakade limpa! Gjorde dubbelt så 4 limpor! Gick jättebra!