Chokladtårta med After Eight-plattor – en lyxig, supergod tårta som passar på alla kalas eller som dessert efter en god middag! Lyxig och superläcker!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
CHOKLADTÅRTA AFTER EIGHT
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1/2 krm salt
Mintchokladglasyr
ca 25 plattor After Eight
florsocker
Garnering på kanten
ca 6 plattor After Eight
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter (bröa gärna formen med kokos i stället för ströbröd).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
4. After Eight-glasyr: Smält ca 25 After Eight-plattor i en skål över vattenbad.
5. Bred ut mintchokladkrämen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)